Een testdrive door het noordoosten van de USA

Bij de Amish

We vertrekken naar Berlin in het land van de Amish, een religieus volk dat geen auto rijdt en geen electriciteit gebruikt. We komen ze onderweg al tegen in hun paardenrijtuigjes. De vrouwen en meisjes zijn gekleed in een soort van soepjurk en hebben een mutsje op met lintjes eraan. Ze zijn er in verschillende kleuren, ook afhankelijk van de stroming waar ze bij horen, erg streng of iets losser. De mannen hebben lange baarden en veelal een strohoed op. Ze verkopen zelfgemaakt eten en ook veel kunstnijverheid. Hun quilten zijn beroemd. Je ziet overal vlooienmarkten en andere verkoopactiviteiten. Je komt ze overal tegen en ze zijn erg vriendelijk.

De camping ligt op loopafstand van het stadje.'s Avonds gaan we eten bij de Amish. Het is heel goedkoop (20 dollar hoofdgerecht voor 2 personen) en lekker maar wel “American way” dus als volgt:

We zijn min of meer klaar met eten, maar ik zit nog te smikkelen van de aardappelsla die in een apart bakje zit. Serveerster: are you ready for desert? Ik zeg nee, want ik ben nog aan het eten. Zij: ok, no desert, legt de rekening op tafel, have a nice evening. Iedereen die in de USA is geweest, zal dit herkennen. Nadat we thuisgekomen zijn gaat het weer regenen en onweren, we hebben dus wederom geluk.

De volgende dag is het weer koud en erg bewolkt dus we doen rustig aan. We maken een wandeling en bekijken nog wat winkeltjes. We hebben goede internetverbinding dus daar profiteren we van. De komende routes opgezocht en in de navigatie gezet en alvast een mailtje gestuurd aan de camping in Washington, waar we zaterdag aan zullen komen, om te reserveren. 's Avonds weer lekker gegeten voor 20 dollar. Verder lezen we veel deze dagen.

Marly

23 mei 2011: HAPPY BIRTHDAY, my friend.... Zo, nu heb ik je voldoende gefeliciteerd hahahaha.
Lijkt me heel apart: bij de Amish.
En ja, in USA hebben ze geen hollandse tafelmanieren incl. serveersters!!!! Tikkie ongezellig cq onbeleefd!

Doe de greetings aan Obama, die overigens Europa bezoekt/gaat bezoeken...

HUGS van ons, nog ff uit Den Bosch !!!!

Nelly en Leen

QUINTEN VAN HARTE GEFELICITEERD!!!!!!
HAPPY HAPPY BIRTHDAY TO YOU.
Fiijne dag met hopenlijk een zonnetje. Ook voor Elly natuurlijk.
Dikke x

Tim Anneli en Sara

howdy folks!!

alsof je een stripboek in loopt bij die amish, aardig gek!! wel toffe foto's haha, echt bizar dat ze daar zo leven....